Zdravlje

Prvi Trampov saradnik - glavni za borbu protiv koronavirusa: Bez panike!

Izvor mondo.rs

Potpredsednik SAD Majk Pens imenovan za glavnog čoveka za koordinisanje službi u borbi protiv koronavirusa. Tramp: "Tim je briljantan, nema razloga za paniku". Pogledajte šta kažu Amerikanci o ovome.

Da su i Amerikanci shvatili ozbiljno pretnju od koronavirusa, potvrđuje i potez Bele kuće da za čoveka koji će koordinisati rad svih službi u borbi protiv koronavirusa bude imenovan prvi do Donalda Trampa - Majk Pens.

"Od prvog dana otkako je ova administracija na čelu države, govorimo da su bezbednost, zdravlje, bolji život svih Amrikanaca napši najvažniji prioriteti. Od kako je koronavirus postao ozbiljan, predsednik Tramp je preduzeo sve korake da zaštiti američki narod od širenja ove zaraze", rekao je Pens.

Prema njegovim rečima, otkako je napravljen tim koji je zadužen za sprečavanje širenja koronavirusa, sastaje se svakog dana. "Moj zadatak je da ovaj tim držim na okupu i da predsedniku uvek dajem najbolje akcije za delovanje", dodao je Pens.


Američki predsednik Donald Tramp je rekao da "Pens ima talenta" za ovaj zadatak, a tim koji je okupljen, a koji čine lekari, stručnjaci i drugi, nazvao je "briljantnim".

"Proveo sam sam njima prililno vremena proteklih nedelja i mogu vam reći da su stvarno sjajni", dodao je Tramp.

On je ponovio da je rizik po zdravlje Amerikanaca nizak i da ovaj virus nije ništa opasniji od "običnog" gripa. Ipak, poručio je svima da budu oprezni i da se pripreme. Za svaki slučaj.

"Svaki segment društva trebalo bhi da bude spreman, uključujući škole. Ali, nećete videti pniku, jer nema mesta panici", rekao je Tramp.

Imao je i poruku:

"Ovome će doći kraj".

Imenovanje za Majka Pensa, naravno, izazvalo je podsmevanje i pošalice na društvenim mrežama, podsećajući da je reč o čoveku koji je prptiv ulaganja u nauku, koji ne priznaje uticaj klimatskih promena. Na primer: