Zdravlje

ISPOVEST žene koja se IZLEČILA OD KORONAVIRUSA

Izvor mondo.rs

Nakon što je njen bliski prijatelj preminuo od koronavirusa, Italijanka je sama otišla da se testira.

U Italiji koronavirus sve više uzima maha, prema poslednjim informacijama 14 osoba je preminulo, a preko 500 je zaraženo.

Prema mišljenju stručnjaka, razlog ovako munjevitog širenja zaraze jeste što još uvek nije otkriven identitet nultog pacijenta, odnosno širitelja zaraze.

Za samo 24 sata u ovoj mediteranskoj zemlji je obolelo preko stotinu ljudi o koronavirusa. U gradovima u severnoj Italiji vlada nestašica zaštitnih maski, prema nekim tvrdnjama rafovi u prodavnicama su ispražnjenni, generalno vlada starh o bolesti.

Istvoremeno, do nas stižu vesto koje pobijaju ove tvrdnje i po kojima život u taliji teče normalnim tokom. Naravno, uz određene mere predostrožnosti. 

Prva od 14 žrtava koronavirusa bio je Adrijano Trevizano, a nakon što je otkriveno da je "zakačio" opasan virus, njegova bliska prijateljica je odlučila da se testira, mada nije osećala nikakve simptome. U bolnicu je otišla a da nije imala ni temperaturu, međutim test na koronavirus je bio pozitivan. 

"Učinila sam to zbog sebe, ali i zbog sviji sugrađana. Gledali su me kao da sam im pljunula virus u kafu. Rekla sam prijateljima da budu mirni, da nemam simptome i da ću na testiranju biti negativna",  ispričala je za "Corriere della Sera".

Lekari su potvrdili da je zaražena koronavirusom, zadržali su jedan dan u bolnici, a potom pustili kući, gde je bila u kićnoj izolaciji sve nedelje.

"Ja sam jedina koja je puštena kući s virusom", ispričala je i otkrila da su je tokom tog kratkog boravka u bolnici "lečili" infuzijom. Jedeini lek koji je , zarpabo, dobila bio je analgetik zbog jake glavobolje, koju je, kako kaže, osećala zbog stresa. 

"Da Adrijano nije preminuo, nikad ne bih saznala da sam pozitivna na koronavirus. Ni ja, kao ni mnogi drugi. I mislim da se time ne bi promenilo mnogo", smtara ova Italijanka.

VIDEO: PREPORUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA SRBIJE - KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONAVIRUSA

 DR NESTOROVIĆ: ŽENE, SLOBODNO IDITE U ŠOPING U ITALIJU

VUČIĆ: U SRBIJI NEMA ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM