Zdravlje

Južna Koreja: Za dan 322 nova slučaja obolevanja od koronavirusa

Autor Srna/Rojters Izvor mondo.rs

Južna Koreja je registrovala nova 322 slučaja zaraze virusom korona, saopštio je danas Centar za kontrolu i prevenciju.

Ovim je broj zaraženih u Južnoj Koreji dostigao 6.088. Dan ranije bilo je zabeleženo 488 novih slučajeva zaraze.

Vlasti su proglasile "specijalnu zonu za njegu" oko drugog grada u zemlji koji je teško pogođen epidemijom, a vojska SAD potvrdila je dva nova slučaja među rodbinom svojih vojnika koji su stacionirani u ovoj državi.

Zona je proglašena oko grada Gjeongsang, koji ima oko 275.000 stanovnika. Grad koji je udaljen 250 kilometara jugoistočno od Seula sada će dobiti dodatne resurse, poput maski za lice, a objavljeno je i upozorenje da se ne putuje u ovu oblast.

Australija je poslednja u nizu zemalja koje su uvele restrikcije na putovanja za Južnokorejce. Ukupno blizu 100 država sada primjenjuje ograničenja za dolaske ljudi iz te zemlje u istočnoj Aziji.

Oko 75 odsto slučajeva zaraze su u gradu Daegu i okolini.Oko 2.120 pacijenata čekaju na bolničke krevete u ovom gradu, četvrtom po veličini u zemlji.

Desetine novih medicinskih sestara počeće da rade u ovom gradu tokom dana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Lider Severne Koreje Kim DŽong Un izrazio je nadu da će susedna Južna Koreja prevazići epidemiju virusa korona, saopštila je kancelarija južnokorejskog predsjednika Muna DŽae Ina.

Kim je u pismu koje je dostavljeno juče rekao da je zabrinut za Munovo zdravlje i izrazio mišljenje o situaciji na Korejskom poluostrvu

Južna Koreja je inače osmislila fenomenalan nov način testiranja na koronavirus

Dobra vest je da, prema najnovijim informacijama, u Srbiji još uvek nema zaraženih koronavirusom.

VIDEO: PREPORUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA SRBIJE - KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONAVIRUSA