Zdravlje

Pesma o koronavirusu jednako je "zarazna" kao i virus: Poslušajte! (VIDEO)

Autor Nataša Petrović Izvor mondo.rs

Vijetnamski muzičar snimio je pesmu o koronavirusu koja se planetom širi skor jednako brzo kao i virus o kojem peva!

S obzirom na to da se koronavirus velikom brzinom širi svetom, u zemljama na različite načine pokušavaju ljudima da "usade u glavu" kako treba da se ponašaju da bi se zaštitili od zaraze.

U Vijetnamu, recimo, ministarstvo zdravlja je angažovalo muzičare koji su melodiju i tekst pesme „Ghen“ prilagodili borbi protiv koronavirusa, i tako je nastala pesma koja se širi planetom!

Pesma ima prilično veselu melodiju, a u njoj se podseća na važnost redovnog pranja ruku, i poručuje se ljudima da ne dodiruju oči, nos i usta, da izbegavaju mesta gde ima puno ljudi i vode računa o higijeni.

Pesma o koronavirusu
Izvor: Youtube/MIN OFFICIAL

I tamošnjem poznatom plesaču Kuang Dang dopala se ova pesma, za koju je, kako kaže za 15 minuta osmislio koreografiju.

"Smatram da je važnost ove pesme i plesa u tome da ljudima pruži prave informacije. To je posebno važno za mlade ljude, do kojih često dolaze pogrešne informacije", rekao je on za CBS News.

Koronavirus koreografija
Izvor: Youtube/QUANG ĐĂNG

I Unicef je promovisao njegov video u kojem pleše na pesmu o koronavirusu, pa su ga na Facebook stranici podelili uz reči: "Dopada nam se ples koji pokazuje pranje ruku, vijetnamskog plesača Kuanga Danga. Pranje ruku vodom i sapunom je prvi korak zaštite od koronavirusa".

VIDEO: PREPORUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA SRBIJE - KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONAVIRUSA