Zdravlje

Lončar: Obezbedićemo najbolju terapiju za teže slučajeve koronavirusa

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Država će obezbediti najbolju moguću terapiju za slučajeve korona virusa kod kojih se bolest iskomplikuje, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Uveravam građane Srbije da ćemo naći najbolje moguće rešenje i da mogu sa te strane da budu apsolutno smireni. Građani će dobiti terapiju za komplikovane slučajeve koja je dala najbolje rezultate na svetu. Država će to uraditi", rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara na vanrednoj konferenciji za novinare.

Što se tiče trenutne terapije pacijenta, ministar kaže da on nema tegoba, pa za njega nije komplikovana terapija i da o tome mogu detaljniji odgovor da daju infektolozi.

Na pitanje da li će ako bude masivnijeg obolevanja predložiti zabranu okupljanja pošto su raspisani izbori, Lončar je rekao:

"Ovo ne može da se pretvori u političko pitanje, ovo će ići onako kako struka nalaže. Ovde nijedna odluka neće biti doneta iz političkih razloga, već samo iz stručnih i zdravstenih".

Insititram da slušamo struku, poručio je Lončar, čije mišljenje ne može da zavisi od toga da li su rapisani izbori i da li to nekom odgovara ili ne i nama su na prvom mestu zdravlje naših građana, poručio je Lončar.

"Imamo apsolutnu podršku i predsednika Srbije i cele vlade, koji su stali iza struke i uradiće sve što struka kaže", poručio je Loncar.

Dodao je da će svi stručnajci biti na raspolaganju za sva pitanja medija i da će javnost blagovremeno dobijati sve informacije, od Batuta, Instituta za javno zdravlje, Infektivne klinike...