Zdravlje

Žena iz Loznice TESTIRANA NA KORONAVIRUS, lekari objavili rezultate

Izvor mondo.rs

Do sada je u Srbiji testirano 75 osoba na virus kovid-19.

Sredovečn ažena koja je doputovala iz Švajcarske i koja je od juče na infektivnom odeljenju lozničke bolnice, negativna je na koronavirus, potvrđeno je RTS-u.

Zbog simptoma koji su ukazivali na moguće prisustvo koronavirusa, žena je juče smeštena na infektivno odeljenje bolnice u Loznici.

Medicinsko osoblje je uzelo sve neophodne uzorke i poslalo ih na Institut "Torlak", a srećom, testovi su pokazali da nije zaražena koronavirusom.

LONČAR: PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA U SRBIJI

Dobra vest je i da se muškarac iz Subotice, prvi registrovani zaraženi virusom kovid-19, oseća dobro, nema temperaturu i, kako lekari kažu, stanje mu je stabilno.

Prema poslednjim infromacijama sa sajta covid19.rs, do 7. marta na "Torlaku" je testirano ukupno 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja u petak u 18 časova, testirani su uzorci ukupno osam osoba, koji su negativni na koronavirus.

VIDEO - PREPORUKA MINISTARSTVA ZDRAVLJA KAKO DA SE PONAŠATE

Zbog širenja koronavirusa svuda u svetu, Ministarstvo prosvete dalo je preporuke svim školama da se odlože đačke ekskurzije u inostranstvo.