Zdravlje

OVAKO je korona virus stigao u Srbiju i proširio se!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nismo ni slutili da će se njen dolazak u Niš ovoliko iskomplikovati, rekla je za "Večernje novosti" majka žene koja je iz Lugana došla u Niš zaražena korona virusom.

Prema pisanju beogradskog lista, ona je prenela virus na još osmoro ljudi, a od sedmoro obolelih koliko je bilo evidentirano u sredu, čak petoro je bilo u kontaktu sa njom.

Roditelji joj nisu testirani na koronavirus, ali su od petka, prema pisanju "Novosti", u kućnoj izolaciji.

Majka tridesetdvogodišnje Nišlijke za koju je utvrđeno da je zaražena virusom korona, kada se iz rodnog Niša vratila u Lugano, gde živi sa suprugom, kaže da njena ćerka ima blaže simptome.

"Pratimo koliko možemo i stanje njenih drugarica iz Beograda sa kojima se ovde videla na jedan dan i kod kojih je takođe potvrdena zaraza. Mene i supruga nisu testirali, ali smo od petka u kućnom karantinu, jer se pretpostavlja da smo i mi zaraženi", kaže majka.

Ona se sama prijavila čim joj je kćerka javila da je pozitivna na virus korona. Pomalo kašlje, ali nema temperaturu.

Ćerka se posle desetak dana provedenih u Nišu vratila u Lugano.

Na korona virus je testirana i jedna srednjoškolka iz Niša, jer je kod njenih roditelja, koji su bili u kontaktu sa ženom koja radi u Luganu, potvrđena infekcija korona virusom.

Otac devojčice je primljen na Infektivnu kliniku u Nišu, ćerka će ostati u kućnoj izolaciji u naredne dve nedelje, a njena škola je u međuvremenu dezinfikovana.

"Novosti" nezvanično saznaju da je korona virus potvrđen kod jedne radnice glavne pošte u Nišu, a da je potom ulaz u njenu zgradu u centru Niša bio blokiran.