Zdravlje

Bolnica dobila akreditaciju na sedam godina, evo šta to znači za Pančevce

Izvor Promo

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije akreditovala je Opštu bolnicu Pančevo na sedam godina. Ova ustanova je jedna od retkih koja je dobila akreditaciju na najduži mogući period.

Izvor: Mondo

Ova ustanova je jedna od retkih u Srbiji koja je dobila akreditaciju na sedam godina što ukazuje na poboljšanje rada nakon rekonstrukcije Internog odeljenja.

Direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka  kaže da je to najduži mogući rok da se dobije akreditacija za jednu zdravstvenu ustanovu u Srbiji.

"Sertifikat o akreditaciji izdaje Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Prema njihovom mišljenju imamo više od 90% četvorki i petica, jer smo ispunili najviše standarde po pitanju lečenja pacijenata, po pitanju bezbednosti pacijenata i bezbednosti osoblja. Naravno da je tome doprinelo rekonstruisano Interno odeljenje sa svim ostalim službama koje se nalaze u tom bloku i predstoji nam ozbiljan rad ubuduće da se održimo na prvom mestu, objasnio je dr Ovuka.

Akreditacija znači i da će u Bolnici u Pančevu biti redovnih i vanrednih kontrola u kojima će se proveravati da li ova zdravstvena ustanova i dalje zadovoljava visoke standarde.

"Akreditacija je važna i za pacijente, jer njima ona garantuje veću i bolju bezbednost u lečenju, poštovanje protokola, lečenja koja su usaglašena sa vodećim evropskim standardima. Mnogo je manja mogućnost bilo koje vrste komplikacija lečenja za svakog pacijenta koji uđe u našu ustanovu", rekao je dr Slobodan Ovuka.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo finansirao je akreditaciju svih opštih bolnica u Vojvodini, pa i pančevačku. Ovaj sertifikat uručen je Opštoj bolnici Pančevo 3. marta ove godine.