Zdravlje

U Rasinskom okrugu nema korona virusa, pod nadzorom oko 100 ljudi

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Na području Kruševca i Rasinskog okruga nema potvrđenih slučajeva korona virusa, a pod nadzorom na tom području je stotinak ljudi, rečeno je Beti u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"U Rasinskom okrugu nema potvrđenih slučajeva korona virusa, imali smo negativne laboratorijske nalaze za dvoje ljudi kod kojih je bilo sumnje i koji su bili smešteni u kruševačkoj bolnici, a trenutno u bolnici nemamo nijednog pacijenta zbog sumnje na korona virus", rekao je za direktor kruševačkog Zavoda za javno zdravlje Dragan Vuksanović.

Prema njegovim rečima pod nadozorom epidemiologa su osobe koje su doputvale iz inostranstva ili oni koji su se Zavodu javljali jer su bili u konktaktu sa onima koji su došli iz ugroženih područja.

"Njima su data uputstva kako treba da se ponašaju, očekujemo da će ih poštovati, pogotovu nakon što je uvedeno vanredno stanje", rekao je on.

Nakon današnjeg sastanka kruševačkog Štaba za vanredne situacije saopšteno je da se u Gradskoj upravi Kruševac otvara kol centar (037/446-446 i 066/446-446) koji će dežurati 24 sata, a čiji je zadatak da informiše najstarije sugrađane o načinima i pružanju pomoći u vanrednom stanju.

Navedeno da će rad ugostiteljskih objekata i lokala biti ograničen od osam do 20 časova, te da će inspekcijski nadzor sprovoditi komunalna milicija i tržišna inspekcija.

Gradski prevoz na teritoriji Kruševca danas i sutra funkcionišu po subotnjem redu vožnje, đački i noćni polasci su ukinuti, dok će se međugradski saobraćaj u naredna 72 sata odvijati po uobičajenom redu vožnje.

Iz Štaba saopštavaju i da je snabdevenost tržišta na teritoriji Kruševca dobra i apeluju na građane da ne prave kućne zalihe, kao i da se otkazuju kulturne i sportske manifestacije.

Navode i da putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije korona virusa i od graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor na teritoriji Rasinskog okruga, mogu se javiti pripravnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 do 14 časova, ili na brojeve 064/8942-283 i 064/8942282 od osam do 22 časa.