Zdravlje

Opština koja odoleva koroni: "Pratite instrukcije Batuta"

Izvor mondo.rs

Apeluje se na stanovništvo da ne podleže panici.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji je do danas u 18 sati registrovano još dva nova slučaja obolelih od korona virusa, pa je broj zaraženih sada 57. U Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Torlak testirano je ukupno 316 osoba, koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Do 18 sati testirano je 15 osoba od kojih je dvoje bilo pozitivno, a 13 negativno na virus korona.

Na teritoriji opštine Despotovac do danas nije bilo potvrđenih slučajeva korona virusa, potvrđeno je u Domu zdravlja u Despotovcu.

Doktorka Zorica Malešević iz Doma zdravlja u Despotovcu, apelovala je na stanovništvo da ne podleže panici, da prate redovno sajt Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Batut".

Despotovac je opština sa velikim brojem ljudi koji se nalaze na radu u inostranstvu, pa im iz Doma zdravlja poručuju da odlože svoj dolazak ili poštuju preporučene mere izolacije u trajanju od 14, odnosno od 28 dana ukoliko dolaze iz nekog od kritičnih područja kao što su Italija i Švajcarska.

Nakon proglašenja vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije, zbog opasnosti od širenja virusa kovid-19, i na teritoriji opštine Despotovac došlo je do izmena u nekim javnim službama. Predškolska ustanova sa svojim isturenim odeljenjima, sve osnovne škole kao i Tehnička škola od danas neće raditi sve do ukidanja vanrednog stanja.