KORONA VIRUS

DANAS POČINJE UBRZAVANJE ŠIRENJA ZARAZE, dani pred nama su važni!

Izvor mondo.rs

Od 89 zaraženih, šestoro je na respiratorima.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 18. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 6 pozitivnih i 13 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Na redovnoj konfenrenciji za novinare, premijerka Ana Brnabić govorila je o zdravstvenom stanju pacijenata zaraženih kovid-19 virusom. 

"Od novozaraženih šestoro, troje je hospitalizovano, a troje je u kućnoj izolaciji. U Srbiji je trenutno 89 zaraženo, od čega 48 hospitalizovano, Šest pacijenata je na respiratorima, mada ni to ne možemo baš tako da kažemo jer je jedan pacijent, koji je smešten u KC Niš, 'stavljen' na respirator zbog sezonskog gripa, da bi mu se kasnije ustanovilo da je zaražen koronom. Svi stručnjaci, epidemiolozi, infektolozi i zdravstveni radnici se slažu da je od danas počeo trend ubrzavanja zaraze. Naredni dani su važni, zato je dobro da smo uveli oštrije mere, da bismo sačuvali najugroženije, starije građane Srbije. Dani pred nama važni. Ulazimo u  treći nedelju, borba se nastavlja. Još bolje se pripremamo svi mi u Vladi", izjavila je premijerka.