KORONA VIRUS

CRNA GORA: Cela gimnazija u karantinu - i đaci i profesori!

Izvor mondo.rs

Učenik ove škole je sin jedne od prve dve osobe koje su zaražene korona virusom u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva obolevanja od virusa korona, a ukupan broj oboljelih trenutno je osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se navodi da su danas u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih od osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva.

Prve zaražene virusom kovid-19 u Crnoj Gori su bile dve žene, 1948. i 1973. godište, a koje su tokom prethodnog perioda boravile u područjima pogođenim epidemijom.

Poslednja vest jeste da je odeljenje drugog razreda danilovgradske gimnazije "Petar Drugi Petrović NJegoš" u izolaciji, kao i profesori koji su im predavali u petak, 13. marta, jer u tom odeljenju uči sin Podgoričanke zaražene virusom korona.

Direktor Gimnazije Nataša Latković rekla je za "Pobjedu" da je crnogorskom Institutu za javno zdravlje proslijedila kontakte roditelja đece iz tog ođeljenja, te nastavnika i razrednog starješine.

Žena iz Podgorice među prvim je registrovanim osobama u Crnoj Gori, zaraženim virusom korona, i stabilnog je zdravstvenog stanja.

Pod zdravstvenim nadzorom u Crnoj Gori do danas su 3.523 lica.