Zdravlje

NOVE INFORMACIJE o stanju zaraženih pacijenata koji se leče u KCV

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Na Klinici za infektivne bolesti KCV leči se šestoro pacijenata, a evo kakvo je njihovo zdravstveno stanje.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine (KCV) leči se šestoro obolelih od virusa korona, od kojih su dva pacijenta u boljem opštem stanju i oni su praktično u fazi oporavka.

"Tri osobe smeštene su u jedinici intenzivnog lečenja, uz primenu mehaničke ventilacije, a jedan od njih je i dalje u kritičnom zdravstvenom stanju", izjavila je danas direktorka KCV Edita Stokić.

U saopštenju je navela da je među šest pacijenata koji se leče u KCV-u i jedan ranije oboleli pacijent iz Opšte bolnice u Pančevu, koji je juče popodne smešten u Infektivnu kliniku KCV-a, gde će njegovo lečenje biti nastavljeno.

"Lečenje svih ovih pacijenata je pod strogim dvadesetčetvoročasovnim monitoringom multidisciplinarnog tima lekara i drugih obučenih zdravstvenih radnika i biće nastavljeno po svim algoritmima i protokolima za lečenje ovakvih pacijenata", kazala je ona.

Apelovala je na građane da se najstrože pridržavaju mera prevencije, kako bi doprineli sprečavanju daljeg širenja virusa i povećavanja broja obolelih.

"S druge strane, ukoliko pacijent ima povišenu temperaturu, neophodno je da se odmah telefonom javi odgovarajućoj službi, ali i da odmah, samoinicijativno, sprovede mere samoizolacije", naglasila je Edita Stokić.

Podsetila je i na obavezu svih onih koji su dobili mere ograničenja kretanja, odnosno samoizolacije, da ih strogo poštuju.