Zdravlje

U Šapcu NEMA ZARAŽENIH korona virusom, a evo KAKO SE PONAŠAJU

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Disciplina za pohvalu.

U Šapcu nema registrovanih slučajeva zaraze korona virusom, a 234 osobe su u samoizolaciji, rečeno je danas na sastanku zdravstvenog tima oformljenog pri Štabu za vanredne situacije.

Kako je navedeno na sajtu grada, zdravstveni tim je doneo zaključak da je potrebno pojačati dezinfekciju ulica i trgova, a posebno u krugu bolnice, kao i prostorije zdravstvenih ustanova kako bi se smanjio rizik od ulaska infekcije u bolnicu i Dom zdravlja.

Na sastanku je navedeno i da će se pokrenuti nabavka dodatne zdravstvene opreme za zdravstvene radnike, kao što su zaštitina odela i daljinski merači temperature.

Zdravstveni tim je definisao i predlog procedure za sveštena lica koja ulaze u domove vernika koja prodrazumeva da se ne ide u kuću osoba koje su u izolaciji, da sveštena lica nose zaštitne maske i rukavice, da se izbegava rukovanje i ljubljenje kao i kontakt sa verskim i drugim predmetima.

Zdravstevni tim čine predstavnici Zavoda za javno zdravlje, bolnice, Doma zdravlja, Sanitarne inspekcije i predstavnici Grada.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je 97 zaraženih korona virusom.