Zdravlje

ALARMANTAN skok zaraženih u celom regionu, situacija se menja iz sata u sat

Izvor mondo.rs

Pre svega par sati broj zaraženih u Hrvastkoj je iznosio 105, a sada...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj tokom dana povećan je na 105, tri više u odnosu na poslednje informacije.

Do pre deset sati, broj zaraženih virusm kovid-19 u Republici Srpskoj bio je 29. Prema psolednjim informacijama, broj obolelih je "skočio" na 45.

Pre nekoliko sati je objavljeno da je broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj povećan na 105, a sada su prijavljeni novi slučajevi. 

U Istarskoj županiji večeras je potvrđeno pet novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan breoj zaraženih u Hrvatskoj porastao na 110, saopštio je istarski Štab civilne zaštite.

U saopštenju se navodi da je od pet pozitivnih u četiri slučaja reč o neposrednom kontaktu s već potvrđenom osobom, a kod jednog slučaja reč je o osobi koja je boravila na području Italije, prenosi zagrebački portal Index.hr.

HRT javlja da je deo novozaraženih bio u kontaktu sa zaraženim bračnim parom koji je nedavno bio na velikoj sahrani 7. marta, na kojoj je bila osoba pozitivna na korona virus.

Žena iz Goražda zaražena je virusom korona, tako da broj zaraženih u Federaciji BiH sada iznosi 19, prenose federalni mediji pozivajući se na informaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Od ukupnog broja registrovanih, danas su prijavljena četiri slučaja u Konjicu, dva u Mostaru i po jedan u Zenici, Bihaću i Goraždu.

Tagovi