19. MART 2020.

Korona virus u Srbiji i regionu: Evo kakvo je stanje

Izvor mondo.rs

Na dan 20. mart 2020. godine stanje u vezi sa korona virusom i brojem obolelih u Srbiji i u regionu (ex-Yu) bilo je ovakvo.

Broj zaraženih u regionu još nije alarmantno veliki, ali raste. U prilog tome govori i činjenica da je za samo jedan dan procenat obolelih u Srbiji porastao za 26 odsto, u Hrvatskoj čak za 39 odsto! Osim toga, za samo jedan dan procenat umrlih u regionu je porastao za 66 odsto, a juče je korona virus odneo i prvi život u Srbiji!

Zato je do presudne važnosti da se sada SVI pridržavamo mera donetih u Srbiji i ostalim zemljama u regionu i pokušamo da budemo pametniji nego mnogo, mnogo puta u prošlosti.

U Srbiji je, prema podacima saopštenim u subotu ujutro, broj zaraženih 149, a u odnosu na juče je zabeleženo 14 novih slučajeva! Ipak, ohrabruje vest iz Niša da su dva pacijenta izlečena i poslata kući.

U Hrvatskoj je zaraženo 130 ljudi, a 20 novih slučajeva potvrđeno je samo u jednom danu. Najviše je u Sloveniji - 341, gde je zabeležen i jedan smrtni slučaj, baš kao i u Hrvatskoj.

Kao što znate, od pre nekoliko dana, korona virus je stigao i u Crnu Goru, zemlju koja je najduže u Evropi odolevala virusu. Sada i tamo ima više zaraženih. Ali, valja pohvaliti Crnogorce za sve preventivne mere koje su doneli i donose.

EVO PRESEKA STANJA U REGIONU ZA DAN 20. MART 2020.

Izvor: Mondo