Zdravlje

15 zemalja u kojima nije registrovan NIJEDAN slučaj korona virusa

Izvor SRNA

Objavljen spisak država u kojima, do petka ujutru, nije bio registrovan nijedan slučaj zaraze.

Korona virus registrovan je u 179 zemalja sveta, a prema podacima Univerziteta Džons Hopkins u Vašingtonu, broj umrlih je premašio 10.000, a broj do sada potvrđenih slučajeva je veći od 244.000.

U Srbiji je zbog virusa uvedeno vanredno stanje, pročitajte na kojim površinama se virus najduže zadržava i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji. Podsećamo vas da je preventiva jedan od najvažnijih faktora u suzbijanju i kontroli korona virusa, pre svega higijena ruku i poštovanje mera samoizolacije.

Korona virus do petka ujutru nije zabeležen u 15 zemalja sveta, dok najveći broj obolelih i umrlih trenutno imaju Italija i Iran, pokazuju podaci statističkih centara.

"Worldometer" pokazuje da je među zemljama u kojima nema nijednog zabeleženog slučaja je Grenland, koji ima oko 55.000 stanovnika.

Virusa nema, za sada, ni u afričkim zemljama kao što su Bocvana, Zimbabve, Mozambik, Madagaskar, Namibija, Angola, Libija, Mali, Malavi, Komora, Uganda i Južni Sudan. Papua Nova Gvineja i Jemen takođe nemaju nijedan slučaj, prenosi Srna.

Tagovi