Zdravlje

JOŠ JEDNOM - jasno i glasno: Virus se prenosi kada se vidite s nekim

Izvor mondo.rs

"Draga gospodo, ovaj virus se ne prenosi na daljinu, već kontaktom, kada se vidite s nekim", jasno je poručio ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Zlatibor Lončar, na konferenciji za medije održanoij u petak popodne, na kojoj su izneti novi podaci o obolelima, nažalost i o prvim žrtvama korona virusa u Srbiju, oštro je kritikovao osobe koje ne poštuju mere.

Licima koja se ponašaju neodgovorno još jednom je poslao molbu da se dozovu pameti.

On je napomenuo da sve zavis od toga kako će se ljudi ponašati i koliko će ozbiljno shvati mere koje su iz dana u dan sve strožije.


"Prema tome da li će neko da dobije korona virus, da ga prene na drugu osobu, zavisi od nas samih - nikog drugog! I sutra, niko drugi ne može da vam bude kriv. Ako nekome nije dovoljno što vidi sve ove slike koje nam se dešavju u okruženju i ako to ne može da ga dozove pameti, da obrati pažnju na ponašanje i da na redi neke stavri koje direktno dovode do toga da nekome prenesete virus... Otvoreno vam kažem, ovaj sisitem to ne može da izdrži takvo ponašanje. ne mogu bolji sistemi", bila je poruka ministra Zlatibora Lončar prema neodgovornim građanima Srbije.