Zdravlje

ITALIJA: Opet MNOGO UMRLIH, manje nego prethodnih dana

Izvor mondo.rs

Prema zvaničnim informacijama u Italiji je danas umrlo 651 osoba, što je ukuono 5.476 smrtnih slučajeva od početka epidemije korona virus.

U poslednja 24 sata u Italiji je od novog korona virusa umrla 651 osoba, čime je broj žrtava porastao na 5.476, saopštili su večeras italijanski zvaničnici.

U Italiji je od virusa Covid-19 obolelo ukupno 59.138 osoba, odnosno broj novoobolelih je porastao za 10,4 odsto, što je najmanji porast od kada je bolest buknula u toj zemlji 21. februara, prenosi Rojters.

Najviše je pogođen region Lombardije, gde je zabeleženo 3.456 smrtnih slučajeva.

U tom regionu nalazi se i finansijski centar Italije, grad Milano, koji je strašno pogođen koronom. Agencija "Rojters" objavila je da je broj zaraženih u toj provinciji porastao na 28.370.

Od ukupnog broja zaraženih, od virusa je ozdravilo 7.024 osoba, a na intenzivnoj nezi se još nalazi 3.009 osoba.

Broj novoobolelih u Italiji manji je nego prethodnih dana, izjavio je šef Civilne zaštite Anđelo Boreli i dodao da se vlasti "nadaju da taj trend može da bude potvrđen u narednim danima".

Posle Japana, Italija ima najstarije stanovništvo na svetu i drastično je pogođena korona virusom koji mnogo teže posledice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

U toj zemlji s najviše smrtnih slučajeva od bolesti Kovid-19 koju izaziva novi korona virus, broj umrlih i novoobolelih raste, uprkos merama koje uključuju oštra ograničenja kretanja ljudi.

Te mere, prema navodima medija, brojni građani ne poštuju.

Vlasti navode da je većina preminulih osoba u Italiji imala zdravstvene probleme poput srčanih oboljenja ili dijabetesa pre nego što su zaražene korona virusom.I dalje je najteže pogođen okrug Milana u regionu Lombardija.

Zaraza korona virusom do sada je potvrđena kod više od 338.000 ljudi širom sveta, od kojih je umrlo više od 14.000.