Zdravlje

DOBRE VESTI: Izlečeno troje pacijenata sa Infektivne klinike KCS

Izvor mondo.rs

To su tri bolesnika iz Beograda koja su lečena na Infektivnoj klinici, koji su bili prebačeni u centar "Dragiša Mišović" i oni su otpušteni posle dva negativna testa.

Troje pacijenata koji su lečeni na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS, izlečeni su od virusa korona, izjavila je danas zamenica direktorna te zdravstvene ustanove Ivana Milošević.

"To su tri bolesnika iz Beograda koja su lečena na Infektivnoj klinici, koji su bili prebačeni u centar 'Dragiša Mišović' i oni su otpušteni posle dva negativna testa, uz naglašavanje da se nastavi praćenje situacije. Za njih troje sa sigurnošću znamo", rekla je ona na pitanje novirana da li postoje zabeleženi slučajevi izlečenih pacijenata, i ako postoje, gde se nalaze.

Ona je dodala da je izlečenima savetovano da nastave sa kućnom izolacijom 15 dana,

Ona je dodala da bilo vesti da su otpušteni izlečeni pacijenti iz KC u Nišu i Novom Sadu, što, kaže, ona ne zna pouzdano, dok za pacijente lečene u Beogradu zna.

Milošević je naglasila i da na Infektivnoj klinici imaju osmoro na respiratorima, "šarenolike dobi, od kojih je jedan 1985. godište, a drugi 1977. godište".

To je upozorenje i za one mlađe da nastavljaju da se pridržavaju pravila, rekla je ona.