Zdravlje

Lončar: Preminula imala lakšu kliničku sliku, ne znamo šta se dogodilo

Izvor mondo.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao večeras da je preminula žena sve vreme bila stabilno i da je do pogoršanja došlo iznenada.

Korona virus odneo je danas treću žrtvu u Srbiji, 60 godišnju ženu koja je ležala u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu.

"Radi se o ženi sa lakšom kliničkom slikom, pa je zbog toga i bila u 'Dragiši Mišoviću' Sve vreme je bila stabilno i onda je iznenada došlo do pogoršsanja stanja. Primenile su se mere reanimacije ali bez rezultata i žena je preminula", rekao je Lončar za RTS.

On je dodao da u ovom trenutku ne možemo da znamo šta je izazvalo pogoršanje ali da se zna da žena nije imala "udružena oboljenja".

Kako je naveo, odluka Svetske zdravstvene organizacije je da se ne vrši obdukcija ukoliko je uzrok smrti korona virus, već se rade posebna testiranja.

Ministar zdravlja je ranije objavio broj na koji građani mogu da zovu svakog dana između 19 i 21, da bi mu postavljali pitanja o aktuelnoj situaciji sa korona virusom i kaže da od građana dobija "ogromnu lepezu pitanja".

Želim svakog sa saslušam. Ovo je vanredno stanje pa postoji dodatna panika, neznanje, neizvesnost ali je dosta njih posle razgovora smirenije, rekao je Lončar.