Zdravlje

40.000 zaraženih u danu: Utakmica na kojoj je eksplodirala pandemija!

Izvor mondo.rs

Igralo se još 19. februara...

Kako je "eksplodirala" COVID-19 zaraza u Italiji, potom i Španiji?

Još 19. februara tokom utakmice Lige šampiona na "San Siru" u Milanu.

Prema recima gradonacelnika Bergama Ðorda Gorija - zaraženo je svih 40.000 navijaca Atalante i Valensije koji su bili na stadionu.

Vlada Italije je u utorak objavila da cak 743 mrtva u poslednja 24 casa, a ukupno 6.820, odnosno 54.030 zaraženih.

"U to vreme nismo znali šta se dešava. Prvi pacijent u Italiji bio je 23. februara. Ako je virus vec cirkulisao, 40 hiljada navijaca koji su bili na stadionu 'San Siro' je inficirano. Niko nije znao da je virus medu nama. Mnogi su gledali utakmicu u grupama i bilo je mnogo kontakata medu njima. Virus se prenosio sa jednog na drugo", citirala je španska "Marka" reci Gorija.

Pogledajte golove i atmosferu sa te utakmice.

Atalanta i Valensija sastali su se 19. februara u Ligi šampiona, s obzirom na to da je stadion italijanskog kluba u Bergamu bio u radovima,  hiljade stanovnika otputovalo je u Milano i prisustvovalo utakmici na stadionu "San Siro".


Bergamo, grad odakle je Atalanta, najteže je pogoden grad u Italiji, dok je pokrajina Lombardija najteže pogodena korona virusom u Evropi.

Medu njima bilo je i nekoliko hiljada navijaca Valensije. Ovaj klub saopštio je 16. marta da je trecina prvog tima bila pozitivna na korona virus.