Zdravlje

Četiri nova slučaja korona virusa u Čačku, troje na respiratorima

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Do sada izolovano 14 osoba kod kojih je potvrđen virus kovid 19.

Prema najnovijem preseku 26. marta u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 nova slučaja obolelih od korona virusa. Njih 47 je hospitalizovano.

Preminula je još jedna žena stara 48 godina, dok je u četvrtak ujutru objavljeno da su još dve osobe preminule u Srbiji od korona virusa.

U čačanskoj bolnici trenutno je na infektivnom odeljenju 12 pacijenata sa respiratornim tegobama, a za jedno dete, koje se nalazi na dečjem odeljenju, još nema potvrde da li je pozitivno na korona virus, izjavio je danas direktor Opšte bolnice u tom gradu Miroslav Sretenović.

Sretenović je naglasio da su svi pacijenti stabilno i da za sada nema pogoršanja njihovog opšteg stanja, kao i da bolnica uspeva da u trenutnim okolnostima iznese sve poslove koje su joj u nadležnosti.

Specijalista za infektivne bolesti i epidemiologiju i šef Radnog tima za praćenje i suzbijanje korona virusa, Mihailo Luković rekao je da je do sada izolovano 14 osoba pozitivnih na korona virus, od toga su dve iz Lučana, jedna iz Ivanjice, jedna iz Gornjeg Milanovca i 10 pacijenata iz Čačka. Naveo je da su tri osobe na respiratoru.

Kako kaže, za više od 528 osoba je potvrđeno da su u izolaciji, računajući strane državljane i napominje da je taj broj sada i veći, uzimajući u obzir ljude koji su u prethodnom periodu došli u Srbiju.