KORONA VIRUS

Situacija na Balkanu: Preko 100 osoba novozaraženo, najviše u Srbiji

Izvor mondo.rs

Najmanje novoinficiranih je u Crnoj Gori.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema najnovijem preseku 26. marta u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 nova slučaja obolelih od korona virusa. Njih 47 je hospitalizovano.

Preminula je još jedna žena stara 48 godina, dok je u četvrtak ujutru objavljeno da su još dve osobe preminule u Srbiji od korona virusa. Zaražena je i prva trudnica u Srbiji koja se nalazi na GAK "Narodni front".

U Crnoj Gori su do popodneva registrovana još dva slučaja korona virusa i sada ih je ukupno 69, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6.258 osoba. Najviše zaraženih je u Tuzima 26 i Podgorici 27. U Herceg Novom i Budvi zaražene su po četiri osobe, u Ulcinju i Baru po tri i Andrijevici i Danilogradu po jedna.

Ministar zdravlja Kosova u ostavci, Arben Vitia je saopštio da je danas otkriveno osam novih zaraženih korona virusom dok je jedna osoba izlečena.Vitia je rekao da je ukupan broj obolelih 89, od kojih je jedna osoba izlečena i jedna 22. marta preminula. On je rekao da je i analiza još jednog pacijenta bila negativna i da se ona, prema uputstvima Svetske zdravstvene organizacije, smatra izlečenim.

Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštio je da su u poslednjih 24 časova registrovana 24 nova slučaja zaraženih virusom kovid-19 čime se ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo na 201, prenosi portal Plusinfo.

U BiH je četvoro novozaraženih. Dve osobe iz Gruda, jedna iz Širokog Brijega i jedna iz Čitluka zaražene su virusom korona, saznaje N1. U Grudama su do sada tri lica pozitivna na novi virus, u Širokom Brijegu sedam, a u Čitluku je ovo prvo lice koje je zaraženo. U BiH virusom korona zaraženo je 189 osoba.