Zdravlje

Dobre vesti iz Novog Sada: "Nulti" pacijent pušten na kućno lečenje

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Nulti pacijent u Srbiji kod kojeg je 6. marta potvrđeno da je zaražen korona virusom otpušten je danas iz Kliničkog centra Vojvodine na kućno lečenje.

Nulti pacijent u Republici Srbiji, kod kojeg je 6. marta potvrđeno da je oboleo od korona virusa, posle neophodnog perioda lečenja u Kliničkom centru Vojvodine, u toku današnjeg dana je u dobrom opštem stanju, otpušten na dalje kućno lečenje i oporavak.

Ovo je treći pacijent koji se lečio u KCV od korona virusa, a koji je otpušten na kućno lečenje, saopštio je Klinički centar Vojvodine (KCV).

U saopštenju se dodaje da se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19.

Četiri pacijenta se nalaze na mehaničkoj ventilaciji, jer to zahteva njihovo trenutno zdravstveno stanje, dok je opšte zdravstveno stanje ostalih pacijenata zadovoljavajuće.

Kod svih pacijenata je u toku intenzivno lečenje i kontinuirani 24-časovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima, navedeno je na sajtu KCV.