Zdravlje

Dva epidemiologa zaražena korona virusom u Sremskoj Mitrovici

Izvor mondo.rs

Ministar poljoprivrede poručuje: Sve je pod kontrolom, virusa nema u bolnici

Kod dva epidemiologa Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica potvrđen je COVID 19, oni imaju blaži oblik i nalaze se u kućnoj izolaciji, svi ostali radnici koji su bili u kontaktu sa njima su testirani i negativni su na virus korona, rekao je  za ''Novosti'' Branislav Nedimović član republičkog Štaba za vanredne situacije.

"Jedan od zaraženih epidemiologa nalazio se na terenu Graničnog prelaza Batrovci, gde je sigurno dobio virus i tako preneo na drugog koji je sa njim bio u kancelariji. Na ovom prelazu prešlo je samo preko 100 000 ljudi. Svi medicinski radnici Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici testirani su i rezulati su negativni, i oni se polako vraćaju na svoja radna mesta. Virus se nije ''uvukao'' u bolnicu", rekao je Nedimović.

On je dodao da je odmah nađena zamena za ova dva zaražena epidemiologa.

Nedimović kaže da je i direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Živko Vrcelj testiran i da je negativan na ovaj virus.

"Apelujem na građane da ne šire lažne informacije po društvenim mrežama, i da se pridržavaju mera koje je prepisala Vlada Srbije. Jedino svi tako pobedićemo ovu pošast", poručio je on.

Do sada na području Srema registrovano je sedam slučajeva korona virusa, i to po dva u opštini Stara Pazova, tri na području Grada Sremska Mitrovica po jedan u Rumi i Irigu.