Zdravlje

Republika Srpska: Preminula dva zaražena pacijenta!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Dva starija muškarca preminula u Republici Srpskoj od korona virusa...

Dve osobe, kod kojih je bio potvrđen virus korona, preminule su danas na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, saopšteno je iz te medicinske ustanove.

"Uprkos maksimalnim naporima lekara i osoblja naše ustanove da im spasu život, preminula su dva pacijenta, muškaraci starije životne dobi",saopšteno je iz te zdravstvene institucije.

Reč je o pacijentima iz Banjaluke i Laktaša kod kojih je ranije bilo potvrđeno prisustvo novog korona virusa, a koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Pacijent iz Banjaluke lečio se u Klinici za infektivne bolesti od 22. marta, a pacijent iz Laktaša od 27. marta 2020. godine, navodi se u saopštenju.

VAŽNO!

U Srbiji je policijski čas produžen od ovog vikenda, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom, počevši od nedelje, 29. marta. Stariji od 65 smeju samo da izlaze u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam. Presednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko rezultati ne budu bili bolji, uvesti policijski čas od 24 sata.

Ukinuta je i prethodna mera kojom je vlasnicima pasa bilo dozvoljeno da ih šetaju između 20 i 21 čas. Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije.