Zdravlje

Još dva slučaja korona virusa u Kosovskoj Mitrovici, oboleli stabilno

Izvor Tanjug

Potvrđena dva nova slučaja korona virusa u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je danas da su potvrđena dva nova slučaja zaraze novim korona virusom u Kosovskoj Mitrovici.

On je ujedno apelovao da se građani koji su imali bilo kakav kontakt sa osobama pozitivnim na korona virus jave epidemiolozima u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, prenosi portal Kosovo online.

"Sa Infektivnog odeljenja dobili smo informaciju da je stanje pacijenata koji su pozitivni na COVID-19 stabilno", rekao je Spirić i ponovio da je u Kosovskoj Mitrovici pet osoba zaraženo virusom Covid-19, kao i da je u izolaciji oko 100 osoba.

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji u poslednja 24 časa uvećan je za 160 slučajeva, saopšteno je na konferenciji Kriznog štaba.

Prema najnovijem preseku, 1. aprila u 15 časova, u Srbiji ima ukupno 1.060 slučajeva korona virusa. Još pet smrtnih slučajeva - muškarci prosečne starosti 61,2 godine!

U sredu je objavljeno i da je od korone preminuo sekretar Ministarstva životne sredine, Branislav Blažić.

VAŽNO!

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Stariji od 65 smeju samo da izlaze nedeljom u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam. Presednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko rezultati ne budu bili bolji, uvesti policijski čas od 24 sata.

Ukinuta je i prethodna mera kojom je vlasnicima pasa bilo dozvoljeno da ih šetaju između 20 i 21 čas. Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije.