Zdravlje

NEMAMO TAČAN podatak koliko je lekara zaraženo, važno je da su IZOLOVANI

Izvor mondo.rs

Ne znamo tačan podatak koliko zdravstvenih radnika ima koji su zaraženi korona virusom, važno je da su oni odmah izolovani, izjavila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević .

"Kada je bilo 188 zaraženih bilo je 7%. U Narodnog fronta sedam medicinskih radnika ima korona virus, a blizu 30 jeste imalo neke simptome i svi su testirani, čekaju se testovi. Da, problema ima... Za Ćupriju ne znam", objasnio je epidemiolog dr. Predrag Kon.

Kisić Tepavčević je dodala da kada je u pitanju oboljevanje zdravstvenih radnika, to je jako bitna grupa ljudi koja se stalno testira.

"Suština je da se ta osoba odnah prepozna i na adekvatan način izoluje da ne bi dalje širio infekciju. Mi ne zamo tačne brojke, naši napori su usmereni na prepoznavanje simptoma kod zdravstvenih radnika ", rekla je Kisić Tepavčević uz napomenu da se posebna briga vodi o tim slučajevima.

Na pitanje da li ima informaciju da na VMA ima obolelih i umrlih od korona virusa, doktorka je istakla da nema takvu informaciju.

"Nemamao tačno podataka, ali znamo da ima zdravstve radnika koji su pozitivni na korona virus, ali podvlačim oni su odmah povučeni sa posla i izolovani", naglasila je dr.Kisić Tepačević.