Zdravlje

U Trsteniku otvorena ambulanta za ljude sa respiratornim tegobama

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Trsteniku je osnovana ambulanta za ljude kod kojih postoji sumnja na korona virus - koje je radno vreme i gde da se javite posle radnog vremena...

Dom zdravlja u Trsteniku je od pre nedelju dana osnovao ambulantu, koja radi od 7.00 do 19.00 časova, za pacijente za koje se sumnja da su zaraženi virusom korona, odnosno za one koji imaju respiratorne tegobe i temperaturu.

Kako je naveo doktor Radovan Popović, direktor Doma zdravlja "Sava Stanojević", posle sedam časova uveče takvi pacijenti javljaju se u Hitnu pomoć, gde je na drugom spratu napravljena izolovana soba za njihove preglede.

"Pacijenti su počeli da se javljaju i sada se kao i u celoj zemlji intenziviralo. Mi smo pet, šest pacijenta prevezli u Kruševac i to su oni koji imaju nalaze na plućima", kazao je Popović.

Za najteže pacijente kojih, kako kaže, Popović, nisu do sada imali, postoji i respirator u vozilu Hitne pomoći, da mogu prilikom transporta da pomognu pacijentu sa disanjem.

Broj obolelih od korona virusa u Srbiji u poslednja 24 časa uvećan je za 160 slučajeva, saopšteno je na konferenciji Kriznog štaba.

Prema najnovijem preseku, 1. aprila u 15 časova, u Srbiji ima ukupno 1.060 slučajeva korona virusa. Još pet smrtnih slučajeva - muškarci prosečne starosti 61,2 godine!

U sredu je objavljeno i da je od korone preminuo sekretar Ministarstva životne sredine, Branislav Blažić.