Zdravlje

CELO SELO stavljeno u izolaciju

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U izolaciji je celo selo Biokovac u bjelopoljskoj opštini.

Stanovnicima sela Biokovac, kod Pavinog Polja u bjelopoljskoj opštini, u kojem je jutros potvrđeno još pet novih slučajeva virusa korona, određena je opšta mera samoizolacije. 

Načelnik CB Bijelo Polje Miloš Bulatović je rekao da se policijski službenici nalaze na ulazu u ovo selo i u potpunosti sprovode mere kojima kontrolišu ulaz i izlaz iz tog mesta, u koje jedino mogu ući sanitetska vozila.

Bulatović je rekao da se dve patrole nalaze na alternativnim putnim pravcima koji vode prema granici sa Srbijom, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje pozivaju građane da ostanu u svojim kućama i poštuju mere, a da će snadbevanje i svu potrebnu pomoć meštanima pružiti Opštinski tim sa volonterima, preneo je portal RTCG.

Milutin Simović o Opštini Tuzi (INFO)
Izvor: Youtube/Vlada Crne Gore

"Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobedimo", rekao je Milutin Simović, predsednik Nacionalnog koordinacionog tela Crne Gore za borbu protiv korona virusa.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom.

Stariji od 65 smeju samo da izlaze nedeljom u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam. Presednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko rezultati ne budu bili bolji, uvesti policijski čas od 24 sata.

Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije. U privremenoj bolnici na Sajmu već su smešteni pacijenti, a saopštene su lokacije tri sledeće improvizovane bolnice - Štark arena, Hala sportova i hala Pionir.