Zdravlje

U Kraljevu troje obolelih od korona virusa

Izvor Tanjug

U Kraljevu je otkriven jedan novi slučaj infekcije korona virusom. Građani uglavnom poštuju mere zaštite.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Kraljevu je potvrđen još jedan slučaj zaraženog virusom korona, što čini da na teritoriji tog grada sada ukupno ima troje obolelih od novog virusa, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Kraljeva.

Kako se navodi, juče je testirano devet uzoraka sa teritorije grada Kraljeva, od kojih je jedan pozitivan, a osam negativnih.

Iz Štaba saopštavaju i da građani Kraljeva u velikoj meri poštuju naredbu o zabrani kretanja tako da je tokom jučerašnjeg dana zabeležen samo jedan slučaj kršenja zabrane kretanja i protiv prekršioca je podneta prekršajna prijava.

Jedno lice je prekršilo meru obavezne samoizolacije i i određen mu je pritvor do 30 dana.

U skladu sa uredbom Vlade Srbije o merama za vreme vanrednog stanja, Štab je naložio svim privrednim subjektima na teritoriji Kraljeva kod kojih je priroda pružanja usluga takva da zahteva blizak kontakt, da prestanu sa obavljanjem delatnosti za vreme vanrednog stanja.

To se odnosi na privredne subjekte koji obavljaju delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti sauna, solarijuma, salona za ulepšavanja lica i tela...

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, odnosno od 15 do pet časova vikendom.

Stariji od 65 smeju samo da izlaze nedeljom u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam. Presednik Aleksandar Vučić izjavio je da će, ukoliko rezultati ne budu bili bolji, uvesti policijski čas od 24 sata.

Procesuirano je više od 2.000 ljudi zbog kršenja policijskog časa ili obavezne samoizolacije. U privremenoj bolnici na Sajmu već su smešteni pacijenti, a saopštene su lokacije tri sledeće improvizovane bolnice - Štark arena, Hala sportova i hala Pionir.