Zdravlje

"Čair" i dalje bez pacijenata – 40.000 paketa za najugroženije Nišlije

Izvor mondo.rs

U Halu "Čair" još uvek nije smešten nijedan oboleli od korona virusa, spremne i ostale privremene bolnice. 40.000 paketa za najugroženije građane Niša.

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Direktor Kriznog štaba za vanredne situacije Grada Niša, Darko Bulatović, izjavio je za televiziju "Pink" da u Hali "Čair", koja je prenamenjana u privremenu bolnicu za obolele od korona virusa, još uvek nije smešten nijedan pacijent.

"Do pre nekih tri sata nismo imali nijednog pacijenta za Hali 'Čair'. Škole 'Mika Antić' i 'Duško Radović' su takođe preuređene, a spremni su i svi zdravstveni potencijali Niša. Grad priprema potencijalno nove lokacije koje bi mogle da odgovore povećanju broja obolelih", istakao je Bulatović.


U Nišu je trenutno 67 obolelih građana od korona virusa. Hospitalizovan je 31 pacijent, dok se na kućnom lečenju nalte njih 36.

"Sve što treba da ima Hala 'Čair' - treba da imaju druge. Razlika je manjem kapacitetu, pa je samim tim i manji sadržaj. Sve što je potrebno za život i boravak je obezbeđeno, a pre svega zdravstveni tretman za pacijente", poručio je Bulatović.

Direktor kriznog štaba je naglasio da je za najugroženije građane, penzionere i onima koji primaju socijalnu pomoć, spremno 40.000 paketa.

Na konferenciji za medije u Vladi Srbije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će uskoro posetiti Niš,

"Imali smo mnogo problema u Nišu u početku pandemije, sada je mnogo bolje. Neki lekari koje smo molili nisu želeli u Niš, drugi jesu. Sada je bolje, uskoro ću doći da posetim Niš", rekao je Vučić, koji ovaj grad na početku konferencije nije uvrstio u žarišta.