Zdravlje

Srbija će sama PRAVITI HLOROKIN! Stiže pomoć iz Rusije i Francuske!

Autor Jovan Terzić

Aleksandar Vučić razgovarao sa Vladimirom Putinom i Emanuelom Makronom.

Značajnu pomoć u borbi sa korona virusom Srbija će dobiti od Rusije i Francuske, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za medije u četvrtak rekao je da je razgovarao sa prvim čovekom Rusije, Vladimirom Putinom i predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom, koji su najavili da će poslati ljudstvo i opremu u našu zemlju. 

"Pričao sam sa Putinom i sutra će prvi avion sa opremom i lekarima, ali i osobljem koje dezinfikuje bolnice, ulice... i to sa svojom opremom, doći u Srbiju. Dolaze u petak u 11, čini mi se biće isti paket kao što je bio za Italiju, što od nas zahteva punu zahvalnost", rekao je Vučić i dodao: 


"Imao sao sam dobar razgovor sa Makronom, iskrenim prijateljom Srbije. Predsednik Makron je rekao 'Aleksandre imate podršku Francuske, tako kaži narodu Srbije i ti lično. Pomagaćemo ne samo evropski put Srbije, već i u ovoj krizi'". 

Najavio je, potom, da će Srbija uskoro početi sama da proizvodi lek hlorokin.

"Zamolio sam Makrona da kaže tamošnjoj farmaceutskoj kompaniji da nam dostavi sredstva da sami pravimo hlorokin u Galenici i obećao je da će u narednih 48 sati da mi pruži odgovor, uveren da će na svaki način pomoći Srbiji. To nam je važno jer se trudimo da sami proizvodimo, a uskoro ćemo imati punu proizvodnju hirurških maski za naše potrebe".

Vučić je rekao da uskoro stiže i dodatna pomoć iz Kine.

"Stižu nam mašine iz Kine, nešto dobijamo na poklon, nešto plaćamo i trudimo se da ti materijali koji nam zatrebaju ne samo danas, već i za godinu i dve, da ih sami proizvodimo".