Zdravlje

Treća osoba iz Banjaluke podlegla zarazi korona virusa

Izvor mondo.rs

Reč je o muškarcu starije životne dobi.

Od posledica novog virusa korona preminuo je muškarac starije životne dobi iz Banjaluke, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Muškarac je preminuo juče u poslepodnevnim časovima u Klinici za infektivne bolesti UKC-a.

Riječ je o pacijentu koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja, a na Klinici za infektivne bolesti je lečen od 25. marta. 

To je treće žrtva virusa korona u Republici Srpskoj. Dve osobe su preminule krajem marta na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.

Stariji od 65 smeju samo da izlaze nedeljom u nabavku od tri do osam časova ujutru, jer za to predviđene prodavnice za penzionere rade od četiri do sedam.