Zdravlje

Niš: U Kliničkom centru se leči 31 zaraženi, "Čair" još bez pacijenata

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Evo kakva je situacija u Nišu, kada je reč o zaraženima korona virusom...

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da se u Kliničkom centru u Nišu trenutno leči 31 osoba inficirana korona virusom, dok je na kućnom lečenju 36 obolelih.

Bulatović je za Radio televiziju Srbije rekao da u hali "Čair", koja je kao privremena bolnica postala deo sistema Kliničkog centra, još nema pacijenata.

"Sve što je bilo neophodno grad je pripremio, zajedno sa vojskom. Sve službe, sektori, sadržaji i ljudi su na svojim mestima i čeka se prvi pacijent", rekao je Bulatović.

Dodao je da su prodavnice i apoteke u Nišu snabdevene, kao i da apoteke imaju neophodna zaštitna sredstva.

Naveo je i da se na deset punktova u gradu dele neophodna dezinfekciona sredstva kao i da će u narednom periodu broj tih punktova biti povećan.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.

Promenjena je i odluka kada stariji od 65 smeju da izlaze u nabavku - od sada će to biti samo subotom između četiri i sedam sati ujutru!