Zdravlje

U Gornjem Milanovcu petoro zaraženih korona virusom, 258 osoba u izolaciji

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Najnoviji podaci o korona virusu u Gornjem Milanovcu...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Gornjem Milanovcu od početka epidemije korona virusa do sada je obolelo pet osoba, a u izolaciji kod kuće je 258, saopštio je danas opštinski Štab za vanredne situacije.

Troje obolelih se nalaze u bolnici u Gornjem Milanovcu i svi su dobrog opšteg stanja.

Prvo lice obolelo od korona virusa u Gornjem Milanovcu je dobrog zdravstvenog stanja, nalazi se u izolaciji kod kuće, dok se drugo obolelo lice i dalje nalazi u Kliničkom centru u Kragujevcu, na respiratoru je, ali je u stabilnom stanju.

U poslednja 24 sata policija je u Gornjem Milanovcu registrovala jedno kršenje zabrane kretanja za starije od 65 godina.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.

Promenjena je i odluka kada stariji od 65 smeju da izlaze u nabavku - od sada će to biti samo subotom između četiri i sedam sati ujutru!