Zdravlje

PRVI SLUČAJ korona virusa u Novom Pazaru

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Reč je o muškarcu 1962. godište.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru (ŽJZ) zvanično je danas potvrdio prvi slučaj prisustva korona virusa kod pacijenta, muškarca (58) iz tog grada.

"Svi njegovi kontakti su evidentirani i od njih uzeti brisevi i poslati na analizu", rekla je portparolka ŽJZ Maja Iković.

Ona je rekla i da se čekaju rezultati analiza kontakata iz kraljevačkog Instituta za veterinu.

Prema njenim rečima, dezinfikovane su sve prostorije i okolina u kojima je pacijent boravio, a medicinsko osoblje koje je sa njim bilo u kontaktu upozoreno je na opasnost od zaraze.

Prema poslednjim informacijama od 3. aprila u 15 časova, u Srbiji je korona virusom zaraženo još 305 osoba, ukupno 1.476, a preminulo j još osam

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.