Zdravlje

U Novom Pazaru već 12 slučajeva korona virusa!

Izvor Beta

Samo nekoliko sati nakon objave da je registrovan prvi slučaj, ima ih još 11!

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović kazao je da su novi rezultati potvrdili prisustvo korona virusa kod još 11 pacijenata, nekoliko sati nakon što je Zavod za javno zdravlje saopštio da je potvrđen jedan slučaj zaraze.

"Tokom popodneva dobili smo nove rezultate, tako da sada imamo 12 potvrđenih slučajeva zaraze", rekao je Mahmutović.

Prvi slučaj prisustva koronavirusa u Novom Pazaru potvrđen je u petak kod muškarca starosti 58 godina.

"Svi njegovi kontakti su evidentirani i od njih su uzeti brisevi i poslati na analizu", rekla je portparolka Zavoda za javno zdravlje Maja Iković.

Mahmutović je u programu Regionalne TV rekao da bolnica raspolaže opremom i kapacitetima za zbrinjavanje pacijenata na svim odeljenjima, kao i da očekuje dopremanje respiratora.

Na konferenciji za novinare Zavoda za javno zdravlje novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u protekla 24 sata zaraženo još 305 osoba, a korona virus je odneo još osam života! Ukupno je zaraženo 1.476 ljudi!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.