Zdravlje

LEPA VEST iz Italije: JEDNOGODIŠNJAK pobedio korona virus!

Izvor Tanjug

Dečak od godinu dana, kao i njegovi mama, baka i deka, oporavili su se uspešno od korona virusa!

Jedan od prvih i najmlađih pacijenata obolelih od korona virusa u Italiji, jednogodišnjak iz Doline Aosta, oporavio se od tog virusa.

Taj dečak iz mesta Pontej, nadomak italijanske granice sa Francuskom, i članovi njegove porodice su među prvim zaraženim slučajevima u tom regionu, preneli su italijanski mediji, dodajući da su njegova majka, kao i baba i deda takođe izlečeni.

U Italiji je od početka krize sa korona virusom broj pozitivnih slučajeva prešao 119.000, a taj virus odneo je skoro 15.000 života.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u protekla 24 sata zaraženo još 305 osoba, a korona virus je odneo još osam života! Ukupno je zaraženo 1.476 ljudi!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.