Zdravlje

Korona virus u Rusiji: Zaraženo 235 dece!

Izvor Tanjug

Evo u kakvom su stanju mališani.

U Rusiji je 235 dece zaraženo korona virusom, ali nijedno dete nije u ozbiljnom stanju, rekla je danas ruska doktorka Ana Popova.

"Od tih 235 slučaja, 17 ima upalu pluća. Srećom, među njima nema dece u kritičnom stanju, ali je 41 dete imalo blage i umerene simptome akutne respiratorne virusne infekcije", rekla je Popova.

Ona je rekla da se u Rusiji dnevno testira između 34.000 i 37.000 ljudi na korona virus i da će broj testova biti povećan, prenosi TAS S.

VAŽNO!

U Srbiji je u protekla 24 časa zabeleženo još 148 slučajeva korona virusa! Preminulo je još petoro ljudi!

Ovo su podaci poslednjeg preseka, u subotu, 4. aprila u 15 časova, objavljeni na konferenciji Kriznog štaba. Srbija ima ukupno 1.624 slučaja i 44 umrlih od početka epidemije.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.