Zdravlje

Klinički centar u Nišu: Leči se 34 zaraženih, 17 na respiratorima

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Evo novih informacija o lečenju zaraženih korona virusom u Kliničkom centru u Nišu...

U niškom Kliničkom centru hospitalizovana su do danas 34 pacijenta sa potvrđenim korona virusom, a 17 u teškom opštem stanju, priključeno je na aparate za veštačku ventilaciju - saopštila je ta zdravstvena ustanova.

U saopštenju se navodi da se "klinički status obolelih procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor".

Ukupan broj obolelih u KC Niš u odnosu na petak danas je povećan za dva, a broj obolelih na respiratorima povećan za jedan.

Beta nezvanično saznaje da u privremenoj bolnici u Hali "Čair" još nema zaraženih virusom, ali tamo već dva dana dežuraju zdravstvene ekipe u iščekivanju prijema prvih obolelih. 

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata zaraženo još 148 ljudi, a petoro je preminulo. Ukupno je zaraženo 1.624 i 44 umrlih od početka epidemije.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.