Zdravlje

Još šestoro zaraženih korona virusom u staračkom domu u Zemunu!

Izvor mondo.rs Izvor Beta

U staračkom domu u Zemunu kovid-19 registrovan kod još šest osoba, koje su izolovane ili smeštene u bolnicu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je još šest osoba u staračkom domu "Doživeti stotu" u Zemunu testirano pozitivno na korona virus.

Đorđević je za TV Prva izjavio da je jedan od njih radnik u tom domu, koji je u izolaciji kao i svi radnici koji su ranije testirani pozitivno, dok su korisnici doma kod kojih je utvrđeno da su zaraženi korona virusom smešteni u bolnice.

On je naveo da su ostalih 11 korisnika koji su bili negativni na testu na korona virus prebačeni u druge domove.

"Oni su potpuno odvojeni i pod posebnim nadzorom", kazao je Đorđević.

On je rekao da su preventivno testirani i svi u staračkom domu u Umci, ali da do sada nije bila utvrđena zaraženost korona virusom.

Đorđević je naveo da nikakvih problema u vezi sa epidemijom korona virusa nije bilo u ostalim staračkim domovima u Srbiji, kako državnim, tako i privatnim.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je u poslednja 24 sata zaraženo još 148 ljudi, a petoro je preminulo. Ukupno je zaraženo 1.624 i 44 umrlih od početka epidemije.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.