Zdravlje

IZGUBIO BITKU: U Kraljevu preminuo nulti pacijent zaražen korona virusom

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U poslednja 24 sata u ovom gradu su zabeležena još dva slučaja zaraze virusom kovid-19, a jedan pacijent je preminuo.

Prema informaciji iz Kliničkog centra Kragujevac - Infektivne klinike, prvozaraženi virusom korona sa teritorije grada Kraljeva preminuo je, saopšteno je na zvaničnom sajtu Kraljeva.

Kako se navodi, u pitanju je nulti pacijent u Kraljevu, koji je došao iz inostranstva.

U prethodna 24 časa u Kraljevu su zabeležena još dva slučaja zaraženih virusom korona, što čini da na teritoriji tog grada sada ukupno ima pet obolelih od novog virusa.

Veterinarski institut u Kraljevu, u prethodna 24 časa, analizirao je 185 uzoraka iz pet okruga, od čega su 34 pozitivna na virus korona.

U poslednja 24 sata u Srbiji je zaraženo još 148 ljudi, a petoro je preminulo. Ukupno je obolelo 1.624 i 44 umrlih od početka epidemije.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.