Zdravlje

Još 11 novih slučajeva korona virusa u Crnoj Gori!

Izvor SRNA

Od nedelje ujutru, kada su registrovana tri nova slučaja, potvrđeno još 11 pozitivnih.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Broj zaraženih od korona virusau Crnoj Gori povećan je za 11 novih slučajeva, pa je ukupan broj obolelih sada 214, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Iz Podgorice je sedam novoobolelih, tri iz Nikšića i jedan iz Bara.

"Jedan kontakt se istražuje dok su ostali kontakti ranije potvrđenih slučajeva", naveli su iz Instituta.

U ovoj ustanovi od nedelje ujutru, kada su otkrivena tri nova slučaja, analizirana su 54 uzorka i 11 je bilo pozitivno na virus.

Od korona virusa u Podgorici su obolele 104 osobe, u Tuzima 34, u Nikšiću 20, u Baru 19, u Ulcinju devet, u Andrijevici sedam, u Bijelom Polju i Herceg Novom po šest, u Budvi četiri, u Danilovgradu tri i u Tivtu dve.

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.