Zdravlje

Priča koja slama srca: Korona "odnela" bračni par u razmaku od 6 minuta

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Posle 51 godine braka, bračni par preminuo u razmaku od šest minuta...

Bračni par sa Floride, koji su prijatelji i porodica tokom 51 godine braka nazivali nerazdvojnim, nije se izborio sa posledicama korona virusa. U smrt su otišli zajedno, jedno za drugim u razmaku od šest minuta, a kako njihov sin kaže, delovalo je kao da će pregurati bolest.

Stjuart Bejker (74) i Adrian Bejker (72) bili su zdravi pre nego što su se sredinom marta zarazili koronavirusom. Stjuarta je virus teže pogodio pa je primljen u bolnicu, Adrijan je sa blažim simptomita ostala kod kuće.

Kada je saznla da je Stujartu postalo još gore, da je prebačen na intenzivnu negu, da je pozitivan na korona virus, otišla je u bolnicu da se testira. Stanje joj se od šoka pogoršalo.

Vest o njihovj smrti podelio je sin Badi Bejker navodeći da svi moraju da budu svesni da je ovo teška bolest i da moraju da naprave pametan izbor i ostanu kod kuće.

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.