Zdravlje

U bolnici u Prijepolju zaražena medicinska sestra, osoblje u izolaciji

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U prijepoljskoj bolnici korona virusom zaražena je medicinska sestra, a deo osoblja te bolnice je u izolaciji.

Na hiruškom odeljenju bolnice u Prijepolju jedna medicinska sestra je zaražena korona virusom, ali ne na radnom mestu, dok je delu osoblja određena izolacija.

Danas se vrši dezinfekcija bolnice i hiruško odeljenje će nastaviti da radi nakon toga, izjavio je za Tanjug direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

"Rad će se nastaviti sa onim osobljem koje je do sada bilo na odmoru, tako da se neće prekidati rad", rekao je Božović za Tanjug i naveo da je ovo izolovani slučaj u Zdravstvenom centru.

Rekao je i da su u Zdravstvenom centru pre sedam dana zaposlili 30 novih lekara i 70 medicinskih sestara od kojih je najviše primljenih u Opštoj bolnici Užice.

"Na vreme smo razmišljali o svim scenarijima", kazao je Božović.

On je dodao da su trenutno 23 osobe u Zlatiborskom okrugu pozitivne na covid-19 i da su one zbrinute u Opštoj bolnici u Užicu do dobijanja rezultata testova, a zatim će, ukoliko su pozitivni, biti prebačeni u Beograd.

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.