Zdravlje

U "Čair" smešteno 19 pacijenata, najmlađi ima 27 godina, najstariji 70

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U privremenu bolnicu u "Čairu" smešteno je 19 pacijenata sa blažom kliničkom slikom.

U privremenoj bolnici u niškoj hali "Čair" trenutno je smešteno 19 pacijenata koji imaju blagu kliničku sliku, a kod kojih je potvrđen virus korona, od kojih najmlađi ima 27 godina, a najstariji 70, izjavio je danas pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević.

Ta privremena bolnica pacijente je počela da prima od juče, a prema rečima Stanojević, od 19 pacijenata njih 11 su muškarci, a osam je žena.

Kako je naveo, uglavnom su svi iz Niša ili bliže okoline, dok je jedna pacijentkinja iz Kruševca, prenosi portal juznevesti.com.

"Očekujemo nove prijeme", kazao je Stanojević.

U niškoj hali "Čair" smeštaju se pacijenti sa jugoistoka Srbije, navodi Stanojević i pojašnjava da pacijenti prvo odlaze u Klinički centar, gde se radi procena da li se po težini kliničke slike upućuju u neku od klinika ili u tu privremenu bolnicu.

O pacijentima ukupno brine 18 lekara i 60 medicinskih tehničara, koji se rotiraju po smenama, a kako kaže Stanojević, ukoliko bude bilo potrebe biće angažovano i više zdravstvenih radnika.

Inače, privremena bolnica u hali "Čair" ima kapaciteta za 256 pacijenata.

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.