Zdravlje

Evo koliko je LEKARA u Srbiji pozitivno na korona virus

Izvor mondo.rs

Korona virus ušao je u bolnice i u Srbiji, evo koliko je zdravstvenih radnika bolesno.

"Što se tiče obolevanja zdravstvenih radnika, do sada je ukupno testirano 868 zdravstvenih radnika, od kojih je 160 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa", rekla je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević.

U ukupnoj strukturi obolelih u našoj populaciji, zdravstveni radnici čine 8,38 odsto.

U Srbiji je do 6. aprila u 15 časova registrovano ukupno 2.200 slučajeva zaraze korona virusom! U poslednja 24 sata registrovana su 292 pozitivna slučaja korona virusa. Nažalost, u Republici Srbiji umrlo je još sedam osoba u poslednja 24 sata, a ukupno 58.

VAŽNO!

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.

Tagovi