Zdravlje

Doktorka Darija o žurkama na Sajmu: To je ljudski, ali ALKOHOL ne sme!

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

"Odgovor vam je jasan. Naravno da nije", odgovorila je doktorka Darija Kisić Tepavčević na pitanje o tome da li je unošenje alkoholnog pića u privremene bolnice dozvoljeno.

"Informacija koju ste izneli, da pokušavaju da organizuju svoj boravak tamo na taj način, to je ljudski i razumljivo", odgovorila je danas tokom obraćanja javnosti doktorka Darija Kisić Tepavčević na pitanje o snimcima sa Sajma koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Na njima, vide se uglavnom mladi momci kako uz pivo i glasnu narodnu muziku provode vreme u jednoj od improvizovanih soba.

"To su osobe dobrog zdravstvenog stanja, koje čekaju prvi ili drugi negativan nalaz do puštanja kućama", dodala je doktorka.

"Kao što smo više puta govorili, privremene bolnice sajamskog tipa jesu namenjene onima koji se osećaju dobro, ali sa ciljem da se čuvaju njihove porodice, kako ne bi došlo do novih infekcija. Drugim rečima, tamo su da bi se čuvale zaraze", dodala je doktorka Kisić Tepavčević.

Usledilo je dodatno pitanje o tome da li je dozvoljeno unošenje alkohola u privremene bolnice, poput one na Beogradskom sajmu.

Odgovorila je kratko:

"Odgovor vam je jasan. Naravno da nije".

Pratite najnovije informacije o pandemiji koronavirusa na našem portalu, na kom vas čeka i detaljno uputstvo o tome kako bi trebalo boriti se sa zloslutnim virusom.